Collecteren

Een collecte is nog steeds de meest gewaardeerde manier om te doneren aan een goed doel. Dit dankzij haar incidentele karakter, de anonimiteit van een gift, snelheid en de eenvoud. Contant geld blijft onmisbaar voor de collecte maar wordt steeds minder gebruikt. Sinds 2017 zijn er collectebussen met ingebouwde pinautomaten waarbij je kan pinnen of contactloos kan betalen met je betaalpas of mobiele telefoon. Pinnen bij de collecte is een net zo makkelijke, anonieme en veilige manier van geven als het kleingeld in de collectebus. Sinds 2018 zijn Tikkie-donaties en QR-iDeal-codes op collectebussen. Deze collectebussen rouleren zodat de samenwerkende goede doelen kosten kunnen besparen. Goede doelen zijn voortdurend op zoek naar mensen die een collecte willen organiseren en/of voor hen langs de deur willen gaan. Iedereen mag collecteren. Alleen voor kinderen onder de zestien jaar geldt dat zij onder begeleiding van een volwassene moeten collecteren. Dit kan overigens per gemeente verschillen maar zestien jaar is de meest voorkomende leeftijdsgrens om zelfstandig te mogen collecteren. Alle collectanten doen hun werk vrijwillig.

Stageplaats beleid

  • Als een stagiair ben je onderdeel van het beleidsteam en krijg je zoveel verantwoordelijkheid als je aangeeft te willen krijgen. De rol draait voornamelijk om onderzoek en analyse, met de mogelijkheid om ook andere onderdelen van beleidswerk of onze bredere organisatie te ervaren en ontdekken. Dit is afhankelijk van jouw eigen leerdoelen en ambities. Je bent een enthousiaste student en studeert bijvoorbeeld bestuurskunde, politicologie, sociologie, recht of gezondheidswetenschap op wo- of hbo-niveau, bij voorkeur in de laatste fase van je studie;
  • Je bent op zoek naar een meeloopstage of afstudeerstage. Neem dus gerust even contact met ons op;
  • Je bent nieuwsgierig en vindt het leuk om nieuwe dingen te leren;
  • Je bent in staat om zelfstandig te werken. Maar kom je er niet uit, dan kun je altijd om hulp vragen;
  • Je bent communicatief sterk en beschikt over een goede schrijfvaardigheid.

Stage plaats Marketing & Communicatie.

Informatie:

Locatie:          Nijmegen.

Duur:             32 – 40 uur per week. Voor 20 weken.

Beschikbaar:     Doorlopend

Stagevergoeding is in overleg.

Introductie van stichting Liox:

Stichting Liox is enorm blij dat jij interesse hebt! We hopen met jou samen de Nederlandse kunst en cultuursector aan te moedigen! Stichting Liox is opgericht naar aanleiding van een tekort aan algemene interesse in de kunst- en cultuursector in Nederland. Deze kunst en cultuur bestaat voornamelijk uit erfgoed, beeldende kunst en kunstwerken. Stichting Liox is trots op het kunnen bijdragen aan een verhoogde affiniteit met kunst & cultuur voor diverse bevolkingsgroepen zoals studenten. Hierbij willen wij een vergroot bewustzijn en interesse in kunst en cultuur voor de Nederlandse samenleving bereiken. Stichting Liox organiseert voor studenten gratis rustige en inspirerende studieplekken in culturele ruimten in culturele gebouwen zoals kastelen, musea en het concertgebouw. Zie natuurlijk ook de website van stichting Liox: www.stichtingliox.nl

Jij bent:

Geïnteresseerd in en bijvoorbeeld door eerdere stages al redelijk ervaren in marketing en communicatie. Zo ben je bijvoorbeeld bekend met communicatiestijlen en (online) marketingtools. Daarnaast heb je interesse in de kunst & cultuursector. Je bent geïnteresseerd in marketing en communicatie met potentiële en huidige opdrachtgevers/ partners van dit bedrijf. Daar probeer je de diensten van dit bedrijf te promoten en onder de aandacht te brengen. Je vindt het leuk om bezig te zijn met het uitbreiden van dit bedrijf. Je vindt het ook leuk om de verstandhouding/ relatie tussen dit bedrijf en de buitenwereld te bevorderen.

Werkzaamheden:

Binnen marketing en communicatie help je bij het uitvoeren van marktverkenningen en marktonderzoek. Verder onderhoud je contact met klantenrelaties, lever je een bijdrage aan reclame, promotie en organisatie van evenementen. Je werkt tevens mee aan een marketing -en communicatieplan. Ook is het belangrijk dat de huisstijl in alle communicatievormen wordt bewaakt en naamsbekendheid wordt uitgebouwd. Je helpt bij de ontwikkeling en realisatie van het communicatiebeleid, alsmede voor het adviseren over de te voeren communicatiestrategie. Je helpt bij het ervoor zorgen dat het publiek en/of de externe stakeholder(s) een positief beeld van het bedrijf krijgt en houdt.

Voorbeelden van bezigheden bij stichting Liox zijn:

  • Bijdragen aan de ontwikkeling van het marketing communicatiebeleid.
  • Zorgdragen voor de naleving van het marketing en communicatieplan.
  • Adviseren van medewerkers bij de uitvoering van het communicatiebeleid.
  • Optimaliseren van de communicatieve huisstijl.
  • Beheren van het communicatiebudget.
  • Uitvoeren van pr-werkzaamheden.
  • Bijdragen aan een succesvol marketingbeleid en volgt ontwikkeling in de markt.
  • Bedenkt oplossingen voor marketing- en communicatievraagstukken.
  • Brengt marketing- en communicatievraagstukken in kaart.
  • Evalueert een projectplan m.b.t. marketing- en communicatievraagstukken.
  • Ontwikkelt en beheert voorlichtings-, promotie- en pr-materiaal.
  • Stelt een projectplan op voor de oplossing van marketing- en communicatievraagstukken.
  • Verzorgt de informatie op internet en intranet en onderhoudt de website.
  • Schrijven van teksten voor en verrichten van redactiewerk op de meest uiteenlopende digitale en schriftelijke uitingen, zowel intern als extern (van de website tot brochures, rapporten, jaarverslagen en mailings).
  • Voert een projectplan uit ter oplossing van marketing- en communicatievraagstukken.