stichting liox

een culturele brug

onze Visie

Stichting Liox gelooft erin door juist in deze inspirerende werkruimtes te werken. Er onbewust wordt deelgenomen aan cultuur & kunst. Door het onbewust ervaren van cultuur & kunst wordt getracht de mens onbewust onbekwaam te laten leren, waardoor de affiniteit met cultuur & kunst toeneemt.

 

Juist door cultuur & kunst in de mensheid hun dagelijkse leven toe te passen wordt deze automatisch meer bekwaam met cultuur & kunst. Hierbij wordt de dichotomie tussen cultuur en de sociale sector doorbroken. Gelijktijdig met het doorbreken van deze dichotomie wordt verwacht dat de cultuur & kunst in provincie Gelderland een groter bereik krijgt, waardoor de maatschappelijke verbinding toeneemt. 

 

over ons

Verontrustend kwam uit het rapport van adviesbureau Blueyard naar voren dat cultuur in Nijmegen nog een aantal verontrustende zwaktes kent, waardoor het publiek belang van cultuur in het geding kan komen. Om het publiek belang van cultuur in Nijmegen niet in het geding te laten komen werd in hoedanigheid het idee van stichting Liox geboren. Hierbij tracht stichting Liox in te spelen op het publiek belang van cultuur, door cultuur toe te voegen in het dagelijks leven van mensen.   

art is not what you see, but what you make others see''

Edgar Degas

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?